Díjak

Kovács Béla díj

Kovács Béla díj

 

2014 októberében komoly megtiszteltetés érte kertészetünket. Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapjának keretein belül, Kovács Béla díjjal ismerte el mezőgazdasági tevékenységünket a Földművelésügyi Minisztérium.  A díjat Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át, gazdaságunk vezetőjének, Németh Istvánnak. A kitüntetés minden évben kiosztásra kerül a kiemelkedő agrárágazati tevékenységet folytatók között.

Az Év Agrárembere

2015. február 7.

Az Év Agrárembere

 

 

 

A Biogazdálkodás kategória győztese: Németh István

Az Év Agrárembere díj, az agrotrend.hu mezőgazdasági hírportál által életre hívott kitüntetés, mely azt a célt hivatott szolgálni, hogy olyan gazdálkodókat, agrárszakembereket mutasson be, akik „a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai”. A díjkiosztó gála első alkalommal 2015. február 7-én került megrendezésre Budapesten, a The Hotel Aquincumban. Az impozáns estén Szanyi István, a főtámogató Monsanto Hungaria Kft. ügyvezetője, Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának dékánja valamint Mátrai Zoltán, Az Év Agrárembere díj főszervezője, köszöntötte a vendégeket.

Gazdaságunk vezetője, Németh István az Év Agrárembere - Biogazdálkodás kategóriájának díját nyerte el. A kitüntetést a Biogazdálkodás kategória támogatója, az Agrárin Kft. ügyvezetője, Mátrai Zoltán adta át.

 

 „Németh István példamutató biogazdálkodást folytat immár 20 éve. Kiváló szemléletű és felkészültségű szakember, akinek tevékenységét a teljes magyar ökológiai termelő és biotermék fogyasztó közösség ismeri. A több ezer látogató részvételével általa szervezett és nála megtartott bionapok kiváló hírverői az ökológiai gazdálkodásnak. A magyar mezőgazdálkodás legszebb hagyományait őrzi a vetésváltásban, a gazdálkodás kultúrájában. Tevékenysége elismeréseként a Nyugat-magyarországi Egyetem tangazdasága a Németh Biogazdaság. Családi gazdaságuk munkájába párja és a következő generáció is bekapcsolódik, ezért a nagyobb gyermekek célirányos felsőfokú tanulmányokat folytatnak illetve folytattak. A Németh család kertészete sok embernek ad munkát, a legnagyobb helyi foglalkoztató.”

Forrás:

http://azevagrarembere.hu/