„Szeresd egészségedet, mert ez a jelen. Védd a kisgyermeket, mert ez a jövő. Őrizd szüleid egészségét!- mert a múlton épül fel a jelen és a jövő.”
-Bárczi Gusztáv-

 

Gabonák, a Nap és a természet áldásával:

 

Biokertészetünkben, a zöldségek mellett a legnagyobb hangsúlyt a gabonák termesztésére fordítjuk. 2006-ban megalapítottuk a Biomag Malom Kft.-t, ami a gazdaságban megtermelt gabonafélék feldolgozásával, termékeink értékesítésével, valamint mintaboltunk, a Győr szívében megtalálható Bio ABC üzemeltetésével foglalkozik.  

A Hanság szívében, a Fertő-Hanság Nemzeti Park közvetlen közelében fekvő termőterületeken, az eredendően is honos gabonafélék termesztésére igen kedvező hatással van az ásványi anyagokban gazdag fekete, tőzeges föld.  A növénytermesztés szempontjából jótékonyan hatnak még a növényekre a következő környezeti feltételek is: friss levegő (távol a nagy forgalmú utaktól), kedvező időjárás és évszak dinamika, környezetre káros vegyi- és más kémiai anyagoktól mentes talajok.

A biológiai úton történő gabonatermesztés egyek fő célja, hogy a családi asztalra kerülő ételek (pl.: kenyér és különféle más pékáruk, kásák, sós és édes sütemények) alapanyagai megőrizzék, azt az értékes információt, amit magként és csíraként magukban hordoznak. A kedvező környezetből adódó természetes hatások biztosítják a gabonákban rejlő magas rost-, vitamin-, fehérje- és ásványianyag-tartalmakat, melyeket a növény élete folyamán magába épít. Továbbá komplex szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek elősegítik az emésztés könnyedségét, laktatóak és nem puffasztóak.

Teljes kiőrlésű gabonákból készült lisztek kedvezően hatnak az emberi szervezetre, egészségmegőrző és betegségmegelőző hatásúak egyaránt ismeretes. A teljes kiőrlésű lisztek nem csak a gabonaszem belső magját tartalmazzák, hanem a magot körülölelő burkot is a maghéjat és a korpát. Rost és ásványi anyag tartalma nagyon magas, ezért elősegíti a kedvező bélműködést és anyagcserét. A testben való felszívódása is sokkal könnyebben megy végbe és szénhidráttartalma sem olyan magas, mint fehér társainak.

Biokertészetünkben megtermelt gabonák feldolgozását, az erre a célra létrehozott saját köves malmunkban végezzük. Malomipari gépparkunkat folyamatosan bővítjük, korszerűsítjük.